• 0879 233 203
  • Активни безжични тонколони Mission LX Connect + LX Connect HUB безжичен аудио ресийвър орех

   Mission
   1 2 3 4 5
   Наличност:
   С поръчка
   Арт. №: LX Connect/WN
   • Активна безжична система
   • Усилватели за HF/LF - 45W/15W
   • Мощност - 60W RMS
   • Честотна лента-58Hz-20Khz
   • Безжичен ресийвър Connect HUB
   • S/PDIF, HDMI ARC, Stereo RCA
   • 24/192Khz PCM аудио
   • Общо тегло: 17.8 кг. 
   • Цената е за комплект!

   Активните безжични тонколони Mission LX Connect и LX Connect HUB безжичен аудио ресийвър са всъщност една завършена безжична Hi-Fi аудио система от ново поколение. Системата LX Connect излезе официално в края на 2022 година като едно компактно високотехнологично, безжично аудио предложение от Mission, жънейки вече сериозен успех на европейския пазар. Британската компания за Hi-Fi и системи за домашно кино е прочута основно със своите пасивни тонколони, майсторски конструирани и предлагащи иновационни подобрения в акустичното представяне на всеки един модел от тяхната богата гама, но активната безжична система е нова стъпка и изключително добро допълнение в портфолиото на британската марка. 
   Активната безжична система Mission LX Connect се състои от две части - активни тонколони и HUB, който съвместява в себе си SABRE32 ES9018K2M DAC чип с DSP процесор, както и много начини за възпроизвеждане на висококачествено аудио, притежавайки разнообразна функционалност. 

   Нека разгледаме поотделно двете части на системата в детайли:  


   1. Активните тонколони Mission LX Connect 

   Активните тонколони LX Connect са базирани на пасивните тонколони LX-2 MKII на Mission. Двулентови букшелфи със заден бас рефлекс и с 5 инчов ниско-средночестотен драйвър и 1 инчов туитър с купол от микрофибърна структура. Разликата е, че активните LX Connect са с вграден DSP-базиран кросоувър (филтър) от втора генерация на Linkwitz-Riley, който идва преди усилвателите по пътя на сигнала. Честотата на филтъра е 3.2kHz, а определената честотна характеристика е от 58Hz до 20Khz на ±3 dB. Драйверът за ниски и средни честоти се захранва от усилвател клас D с мощност 45W RMS, a високочестотния драйвер (високоговорител) е захранен с усилвател отново клас D, но 15W RMS. Непрекъснатата мощност или т.нар. RMS е 60W, а пикова - 100W.
   Усилвателите в тонколоните LX Connect са изцяло по инженерен дизайн на IAG (компанията-конгломерат, от която Mission е част заедно с още няколко големи Hi-Fi марки като Wharfedale, AudioLab, Castle Acoustics и др.) като и двата са базирани на технологията PurePath HD class-D на небезизвестните Texas Instruments. Само да вметнем, че щатската компанията Texas Instruments са пионери и заемат 1-во място в Света по производство на цифрово-сигнални процесори или т.нар. - DSP процесори.

   Както при пасивните тонколони от серията LX и тук концепцията за разпределение на високоговорителите е същата - средно-нискочестотния е поставен над високочестотния и така тази подредба подобрява синхронизирането на времето между двете фази. От Mission са категорични, че това вдига неимоверно производителността на тонколоните - динамика, детайл и добра сцена. 
   Басовият високоговорител също така използва безшевен, криволинеен конус от композитни влакна без капачка за прах. Вместо това диафрагмата се задвижва от вторичен подконус, свързан към звуковата намотка. Това осезателно подобрява ефективността и дава на усилвателя по-голям контрол върху движението на конуса. Двуслойният композитен конус има отлично "самозатихване" и поддържа постоянна производителност назависимо от влажността в помещението. 
   Добре се знае, че няма никакви входове на гърба на тонколоните. Те получават аудио безжично от LX Connect HUB-а. В долната част на задния панел на всяка тонколона има копче за включване и излючване, а отдясно е входът за захранващия кабел. 
   Над копчетата за изключване/включване има трипозиционен превключвател за режим за настройка на тонколоната да възпроизвежда аудио от ляв или десен канал, когато тонколоните се използват като стерео двойка, или сумирано моно, ако се използват в много стаи или пък са поставени в една и съща стая, но се ползват в multi-zone режим. 
   Има още един специфичен трипозиционен бутон, който играе важна роля, когато става дума за разположението на активните тонколони в помещението.
   Той е предназначен за допълнителна настройка на ниските честоти като възможните позиции са: +6db, 0db за плосък бас и -6db настройка.
   Главният инженер на Mission е едно големите имена в аудио индустрията, а именно Питър Комо, който е и директорът по акустичен дизайн на IAG. Човекът, който тества лично и проектира всеки един високоговорител. Според него, а и според нас от Home-Cinema, слушайки тези тонколони в определена среда зависи и как ще подберем правилно тези настройки. 
   Когато тонколоните са поставени на отредени за тях стойки на пода определено предлагат най-добра производителност.
   В този ред на мисли, настройката 0db би била препоръчителна, когато активните тонколони LX Connect са поставени по-близо до стената, тъй като заради отраженията ниските честоти се засилват и допълнителното засилване на ниския регистър ще влоши качеството. Настройката от +6db е препоръчителна, когато тонколоните могат да се поставят далеч от стени и акустичните свойства на помещението, разбира се, могат да се справят с допълните засилване на басите. И последната позиция е -6db, която силно се препоръчва, ако тонколоните са поставени на рафт или на повърхност, която предвещава резонанс и вкарване на ненужни грешни нискочестотни хармоници. 
   Наличието на тези фини настройки и на двете тонколони улеснява компенсирането на различните гранични условия за левия и десния канал. Помага наистина да се получи хомогенен стерео звук без значение от разстоянието помежду им. 
   Имайте предвид, че както при всичко, така и при слушането на аудио - всеки човек чува различно и тези съвети, които споделяме не трябва да се приемат за чиста монета. Винаги зависи от вкуса на човек, от помещението, в което слуша и от източника, от който се възпроизвежда съдържанието. 
   Със сигурност обаче това са едни много добри фундаментални практики, които съветваме да вземете предвид, обръщайки им специално внимание, когато решите да изграждате своята аудио система с активните тонколони Mission LX Connect.  


   2. LX Connect HUB - безжичен аудио ресийвър

   Сърцето на LX Connect е безспорно хъбът, който контролира аудио процесите и възпроизвежда съдържание от всевъзможни източници.
   Нека започнем с това, че това устройство е високотехнологично и мултифункционално. Всички входове за системата са на LX Connect Hub, който предава 16bit/48Khz PCM аудио към двете тонколони, използвайки KleerNet протокол на Microchip Technology. От Mission твърдят, че хъбът и тонколоните могат да комуникират надеждно на разстояние до 20м. Потвърждаваме, че това е самата истина, тъй като го пробвахме и системата работи безпроблемно дори със сериозни прегради по трасето между тонколоните и безжичния аудио ресийвър. Сигналът е стабилен и няма никакви прекъсвания, които да смущават приятното занимание - слушане на качествена музика. 
   Малкият LX Connect Hub е настроен от инженерите на AudioLab, цифровата му секция е базирана на чипа Sabre32 ES9018K2M DAC произведен от щатската компания ESS Technology, която е тясно специализирана в производството на DAC (ЦАП - цифрово-аналогови преобразувателни) устройства. Безжичният аудио ресийвър на Mission има максимална резолюция на двата S/PDIF входа от 24bit на 192Khz PCM формат. На USB входа устройството приема PCM потоци до 32 бита на 384Khz и DSD до DSD256 на 11.2Mhz честота. За възпроизвеждане през активните тонколони LX Connect всички аудио потоци се конвертират в 16/48 PCM. Музиката обаче се възпоризвежда с оригиналната си разделителна способност през изходите на предусилвателя и при слушане през вградения усилвател за слушалки на Connect HUB-а. 
   Менюто на самото устройство е доста изчистено и се преминава лесно през различните режими и настройки. Потребителите могат да превключват между музикални и филмови режими на звука, да избират входове по подразбиране и настройки за сила на звука, да настройват баланса на тонколоните, да регулират яркостта на дисплея и да избират различни цифрови филтри и настройки по вкус за DSD честотната лента, когато се слуша този формат, това разбира се, работи само с аудио, изпратено през изходите на предусилвателя към външен компонент, като друг предусилвател, например.

   Безжичният аудио ресийвър LX Connect HUB е с размери H x W x D - 55mm x 225mm x 231mm (дълбочината включва терминалите). 
   Предлага се само в черен цвят.

   От лявата страна на предния панел има жак за слушалки, а отдясно бутон за включване, изключване и за събуждане на LX Connect Hub от режим на готовност. В центъра е OLED дисплеят, който показва името на избрания вход, опциите от менюто и друга информация, със сензорни контроли от двете страни. Горе вляво има на три реда контрол на менюто, а под него контрол за циклично преминаване през източниците. От дясната страна има контроли за сила на звука - нагоре и надолу.
   LX Connect HUB идва в комплекта с малко метално дистанционно управление с бутони за режим на готовност, включване/изключване, заглушаване (MUTE) в горната част и централен панел с функции за сила на звука, навигация по песни, както и бутони PLAY /възпроизвеждане/ и PAUSE /паузиране/. Под него има бутон за влизане в менюто и включване или изключване на дисплея, и под него е бутонът за циклично преминаване през източници. 
   На гърба на LX Connect HUB има доста разнообразие откъм входове и изходи, и възможности устройството да бъде свързано към друго Hi-Fi оборудване, като например, чифт RCA изходни чинчове, които служат за предусилвател, за изход към субуфер или свързване с друг външен усилвател; двойка RCA входни жакове за линеен сигнал за свързване на аналогов източник; коаксиални и оптични S/PDIF входове за цифрови компоненти като дискови плейъри и игрови конзоли; HDMI ARC порт за свързване на телевизор, връщайки аудио сигнала му през системата; USB type-B порт за свързване на компютър и ползване на LX Connect HUB като външна аудио карта; USB Type-A порт за извършване на системни актуализации (ъпдейти) на фърмуера и 12V вход за захранващ адаптер. Безжичният аудио ресийвър на Mission LX Connect HUB има вграден Bluetooth приемник в себе си, който поддържа aptX HD, aptX Low Latency и SBS аудио кодеци като първите два са с некомпресиран аудио сигнал с високо качество. Липсва единствено Wi-Fi свързаност и вграден стриймър, но честно казано устройството съвместява в себе си достатъчно функционалности и удобства за постигане на компактно, но сериозно откъм качество Hi-Fi аудио. 

   Ние от Home-Cinema, можем спокойно и с ръка на сърцето да кажем, че активните безжични тонколони Mission LX Connect и безжичният LX Connect HUB аудио ресийвър са първата "истински безжична" Hi-Fi аудио система на английския производител Mission, която честно казано ни впечатли с използването на иновативни wireless технологии в LX Connect HUB, комбинирайки надградените LX-2 MKII тонколони. Предлагат изключителна производителност и удобство от друго ниво, което променя играта и успешно се конкурира на пазара с всички останали марки, предлагащи безжични активни аудио системи в този ценови клас. 
   Ясно ни е, че вкусовете са различни, хората също, но добрият звук си остава на почит завинаги независимо от гледната точка. Тази система е чистото доказателство за това!


   Бърз преглед на активни безжични тонколони Mission LX Connect в цвят орех и LX Connect HUB безжичен аудио ресийвър:

   • Активни безжични тонколони с 60W RMS мощност с 5 инчов нискочестотен и 1 инч високочестотен дравър, пикова мощност до 100W
   • Технология IDG (Inverted-Driver Geometry - преобърнат геометрия на драйвърите), позволяваща еднаквото фазово-времево разпределение
   • Във всяка една от активните тонколони Mission LX Connect има по два усилвателя - единият е да захрани високочестотния говорител - 45W, другият за нискочестотния - 15W 
   • Безжичен аудио ресийвър - HUB, който разпределя сигналите към тонколоните, комуникирайки стабилно помежду си чрез 5.8Ghz wireless връзка
   • ESS Technology Sabre 9018 DAC, който е пригоден специално за тази система с висока производителност и честотна лента
   • Поддръжка на 24bit/192kHZ аудио поток PCM формат, както и DSD256 аудио с 11.2Mhz честота
   • Изработката на цялата електроника е дело на инженерите от Mission, а настройката е от AudioLab
   • Голямо разнообразие от дигитални входове, както и аналогов линеен вход - HDMI ARC IN, Optical In, Coax IN/S/PDIF, UBS Type-B аудио и RCA In
   • Възможност за поръчка на активните тонколони LX Connect в три различни цвята - бял, черен и орех. 
   • Безжичният аудио ресийвър LX Connect HUB се предлага само в черен цвят

    

   Какво има в кутията: 

   • Ръководство на собственика на Mission LX Connect
   • Две активни тонколони LX Connect
   • Безжичен аудио ресийвър LX Connect HUB
   • Захранващ адаптер за LX Connect HUB
   • Два броя захранващи кабели за тонколоните
   • Две предни решетки
   • Осем самозалепващи се гумени подложки
   • Две ръкавици
   • Упътване
   • Ръководство за бърз старт на системата
   • Ръководство за настойка на DSD и USB аудио възпроизвеждане

   Брошури:

   Ръководство за употреба на Mission LX Connect активни безжични тонколони и безжичен аудио ресийвър LX Connect HUB

   Мощност на системата 60 W
   Ефективна честотна лента 58-20 000 Hz
   Вход RCA L/R, Optical, SPDIF - Coax, USB-B Audio IN, Bluetooth aptX, HDMI ARC IN
   Изход RCA
   Тип усилвател Class-D
   Чувствителност 89 dB
   Кросоувър 3.2 Khz
   Високочестотен говорител 1"
   Нискочестотен говорител 5 "
   Цвят Орех
   Цвят на решетката Черен
   Bluetooth Да
   Включени аксесоари Дистанционно управление, Захранващ кабел , Захранващи кабели за тонколони, Захранващ адаптер 12V DC, Решетки за тонколони, Ръководство за бързо стартиране, Брошура за продуктова линия
   Габаритни размери 545 x 440 x 400
   Тегло 17.800 кг
 • Последно разгледани