• Вашите любими продукти
    Няма нищо в любими...
   • Добавени продукти за сравнение
     Няма нищо в сравнение...
    • 0893 46 56 56
    • Еднакви ли са белите дъски и защо има такава разлика в цените? Как да избираме флипчарт и дъска за писане?

     БЕЛИ ДЪСКИ

     На пръв поглед белите дъски изглеждат еднакви, но те ​​не са изградени по един и същи начин и от едни и същи материали. Знаейки какви са разликите, спестяваме време и естествено спестяваме пари. 

     Белите дъски не са еднакви! Имат различна повърхност и различна цена.

     Най-големият диференциатор между белите дъски е вида на тяхната повърхност, зашото те са проектирани с различни нива на качество и са предназначени за различни приложения и натоварвания. Например, дъски, които се използват непрекъснато, изискват повърхност, която може да издържа износване.

     Има няколко основни вида повърхностни за бяла дъска. По принцип, колкото по-малко пореста е повърхността, толкова по-добро ще бъде качеството на дъската.

      

     Бели дъски с меламиново покритие:

     Меламинът е хартия, импрегниран със смоли. С по-порест дизайн, меламинът е по-податлив на износване. Меламиновата бяла дъска може лесно да се надраска и да се оцвети. С течение на времето тя ще става по-малко и по-малко изтриваема, като първите следи се появяват обикновено в рамките на няколко месеца. Маркерите за бяла дъска оставят неприятни постоянни следи и повърхността изисква редовно почистване с препарати. Меламиновото покритие е добро за бели дъски, но само за лека употреба в дома или офиса. Като цена, меламиновата бяла дъска надминава всички останали и много клиенти се изкушават от нея, без да се замислят дали наистина е подходяща за удовлетворяване на техните нужди.

      

     Бели дъски с лакирана стомана и алуминий:

     Тези повърхности всъщност представляват боя върху стоманена или алуминиева повърхност. Белите дъски издържат по-дълго, отколкото тези с меламиновата повърхност. По-гладки са, но също са порести и с течение на времето се появяват петна от използването на маркерите за бяла дъска. Податливи са на надраскване. Стоманената повърхност позволява използването на магнити, но не и боядисаните алуминиеви повърхности. Маркерите оставят постоянни следи по тези повърхности. Препоръчва се от време на време да се използват почистващи препарати за бяла дъска. Предназначени са за умерена употреба и са на разумна цена, идеални за детски градини, по-малки зали за срещи и ведомствени пространства.

      

     Стъклени бели дъски:

     Стъклените дъски са изключително издръжливи и лесни за поддръжка. Повърхността се почиства идеално от маркери и може да се дезинфекцира, което е допълнителен аргумент за използването на подобна дъска в болниците например. Стандартните маркери за бяла дъска се премахват без замъгляване или постоянно оцветяване. Имат и магнитен вариант.

      

     Бели дъски с емайлирана повърхност:

     Емайлирана повърхност е най-малко порестата повърхност и е идеална за честа употреба. Прави се чрез комбиниране на никел, кобалт и стъкло, които се нагряват до висока температура (над 1700 градуса по Фаренхайт). Получената смес се полага върху стоманена ламарина и след охлаждане стоманеният лист се залепва върху подложка. Емайлираните бели дъски са специално проектирани за използване и издържат на натоварена употреба в публични пространства. Позволяват използването на магнити. Повърхността на таблото няма да се надраска дори при ежедневна употреба от множество потребители. Поради непорестата природа, дъската остава като нова с много минимално почистване. Маркерите за бяла дъска не проникват през порцелановата повърхност и съвсем лесно и ефективно се премахват всички петна. Инсталирайте бели емайлирани дъски в натоварени конферентни зали, центрове за обучение, офиси, училища и университети.

      

     Полезен живот на дъската

     Всички дъски имат ограничен живот. Времето и разходите, свързани с поддръжката на бялата дъска трябва да бъдат взети под внимание. Белите дъски с най-високо качество на повърхността имат много дълъг живот. Когато се поичистват правилно, могат да се използват пълноценно за период от 25 години. Продължителността на живота на една бяла дъска с порцеланова повърхност е равна на употребата на шест-седем меламинови дъски.

     Покритие

     Меламин

     Лаково

     Стъкло

     Емайл

     Магнитна

     Не

     Не всички модели

     Не всички модели

     Да

     Използване

     Нормално

     Често

     Натоварено

     Натоварено

     Гладкост

     Нормална

     Нормална

     Висока

     Висока

     Издръжливост на покритието

     ~5 г.

     ~8-10 г.

     ~25 г.

     ~25 г.

      

     Други ключови фактори, които трябва да се вземат предвид при инвестиране в бяла дъска

     Някои качества могат да направят бялата дъска по-функционална, както и модерна, но естествено всяко допълнение оскъпява покупката и внимателно трябва да се прецени от какво точно се нуждаете. Изберете правилната дъска чрез отчитане на потребителите, колко често ще бъде използвана и местоположението й.

     • Размери и начин за монтаж. Свободното пространство на стената определя размера на дъската. Не забравяйте да обърнете внимание дали размерите са дадени в метри или инчове. Също така обърнете внимание на това как се инсталира дъската и дали в комплекта е включен монтажен кит. Някои дъски могат да бъдат поставени и вертикално, и хоризонтално. Предлагат се и отделни модули без рамка, които позволяват разнообразни комбинации и изграждане на бяла дъска с произволни размери.
     • Магнитна повърхност. При подобен тип дъска, няколко прости магнитчета позволяват работната повърхност да се използва като табло за окачване на графики и изображения. Трябва да знаете, че не всички повърхности са магнитни.
     • Стойка, на която са закачени някои дъски за по лесно придвижване между помещенията.
     • Растер (разчертаване). Някои бели дъски идват с фин растер, отпечатан върху повърхността, който е идеален при писане и рисуване на графики.
     • Рамка. Някои рамки правят официално впечатление и придават значение на професионалното представяне. Графит, алуминиеви и титанови покрития са делови и пасват добре с облика на повечето офис площи.
     • Аксесоари. Всяка бяла дъска изисква качествени маркери за бяла дъска, гъба и почистващи продукти, които понякога са включени в доставката. Други полезни аксесоари са магнити, в случай, че дъската е с магнитна повърхност и тавичка, в която да се оставят аксесоарите.
     • Специални бели дъски. Често имат специфични функционалности и естетика. Могат да бъдат намерени планови, календар и органайзер дъски, както и затворени дъски.

      

     ФЛИПЧАРТ

     Флипчартът всъщност е бяла дъска, върху която се пише с познатите ни маркери и която обикновено е прикрепена на статив или триножник. Върху дъската има приспособление за прикрепване на големи листа хартия, като понякога тя има и допълнителни рамена за захващане и за увеличаване на работната площ. За таблото, аналогично на белите дъски, важат всички изброени по-горе покрития.

     Флипчартите имат различна форма, която зависи най-вече от статива. Освен различната форма, стативът може да бъде с регулируема височина и от различен материал: пластмасов, алуминиев или метален. Приспособленията за захващане на хартията и тавичките също са пластмасови, алуминиеви или метални.

     • Самостоятелен статичен флипчарт, чиято стойка прилича на голям равнобедрен триъгълник.
     • Статичен флипчарт на трикрак статив (трипод, триножник), чиито крака са свързани заедно в единия край.
     • Мобилен флипчарт, монтиран на колела, чието предимство е лесното преместване от една стая в друга.

     В някои модели дъската може да се завърта на 360 градуса и може да се използва и като маса.

     При избор на флипчарт трябва да прецените дали искате статичен или мобилен вариант, както и дали ще използвате таблото за писане и на какво натоварване ще бъде подложено.

      

     ИЗПОЛЗВАНЕ НА ФЛИПЧАРТ И БЕЛИ ДЪСКИ

     Флипчартите и белите дъски се използват в много различни области, като например:

     • Във всеки вид на представяне.
     • За събиране на информация в срещи и брейнсторминг сесии.
     • В класните стаи и учебни заведения от всякакъв вид.
     • За вписване на съответната информация в производствени предприятия.
     • Творческа чертожна дъска за студенти.
     • За стратегия на треньори на спортни отбори.
     • За преподаване и тн.

      

     Те постепенно изместват класическите дъски за писане с тебешир и се радват на все по-широка употреба.

     За въпроси и коментари можете да ни потърсите на тел: 0893 46 56 56 или да разгледате белите дъски и флипарти Тук.

   • Последно разгледани